14:00

Pajala IF

Referat: IBF Argentum - Pajala IF

Lite segare, lite tråkigare och lite sämre skärpa under söndagen gör att siffrorna inte springer i väg likt lördagens match. Tycker åxå att Argentum har bättre fart i benen i helgens andra drabbning.

Vi leder 0-3 efter första perioden efter mål av Emma, Jani och Tovis. Vi åker på två utvisningar i perioden varav den senare är mycket tveksam då vi tar hemmjobbet med benen hela vägen och ändå åker på slag. Vårt boxplay är tätt å tajt så vi reder ut utvisningarna utan problem.
Skott: 10 - 7

I början av andra får vi chansen i pp men det vill sig inte riktigt. 9.23 tar sig SJ fram efter vänsterkanten och serverar Lea i slottet som distinkt handledar in 0-4 i nättaket. Det blir inga fler mål i perioden trots att hemmalaget får chansen i pp två gånger om. Åter är en av utvisningarna sjukt tveksam då Henta är starkare än sin motståndare som ramlar och Henta får sätta sig.
Skott: 9 - 7

02.11 i tredje gör vi matchens mål. Ett stenhårt uppspel i mitten efter backen av Signe till Carro som droppar till en framstormande Tovis som bågar in 0-5. 04.01 får vi chansen i pp igen. Vi skapar mycket men får inte in bollen. När hemmalaget blir fulltaliga slarvar vi lite å Argentum spräcker nollan. Minuten efter målet replikerar vi när Pitkänen tar ett snabbt inslag å hittar en sopren Carro som inte gör ngt misstag. Argentum reducerar åter innan Pitkänen spikar slutresultatet till 2-7.
Skott: 17 - 16

En helt ok match från oss. Vi är åter storleken större än Argentum men vi är inte riktigt där i huvet och vi har inte samma effektivitet som i lördagens match. Spelet med en spelare mindre var klockrent i helg å vi klarar åtta raka utvisningar. Bland forwards var Carro piggast. Henta å Lina var starka och fysiska, ofta på ett korrekt sätt enligt mitt tycke, men fick ändå avblåsningar emot sig. Istället tilläts mängder av slag och låsningar från hemmalagets sida. Lina fick med sig Örjan hem för sitt hårda jobb och fysiska spel.